Naturupplevelser

Fällfors Camping ligger alldeles intill Byskeälven, en outbyggd skogsälv placerad mitt i ett område rikt på skogsfåglar och vilda djur. Fler än en besökare kan berätta om sina möten med tjäder och orre, rådjur, älgar, renar och björnar! Sen är det ju så himla vackert också, med en älv som grävt sig ner genom landskapet under tusentals år.

Laxobservatoriet

Laxobservatoriet ligger precis intill campingen och är ett rum med glasrutor som gör det möjligt att se när fiskarna tar sig uppåt i forsen via en laxtrappa. Den öppnar kring midsommar, är gratis att besöka och är öppet dygnet runt.

Om du bara väntar en stund kan du få se laxen passera, och den får se dig. En del laxar är nyfikna och tycks vilja kommunicera, andra vill fort vidare.

 

Visningsfiske

Från midsommar och varje lördag under juli månad arrangerar Byalaget i Fällfors visningsfiske i gamla laxtrappan, på promenadavstånd från campingen. Missa inte chansen att vinna en nyfångad lax, eller kaffe och våffla på campingen, som tröstpris.

Tyvärr är visningsfisket inställt 2020, men om man vistas i Fällfors från mitten av juni har man god chans att se laxarna när de passerar laxobservatoriet istället (se ovan).

Kanot på Byskeälven eller mountainbike i skogen

Vi har två fina "kanadensare" som ni kan hyra om ni vill uppleva Byskeälven från vattnet. Varför inte göra strandhugg vid någon av de mäktiga niporna eller den största av dem alla - Marranäsvältan.

Pris: 300:-/dag, 200:-/dag för boende på campingen.

På sommaren lämpar sig vägarna och skogarna runt Fällfors utmärkt för turer med mountainbike, och lederna kommer fortsätta utvecklas de kommande åren. Vi har för närvarande tre mountainbikes för uthyrning.

Pris: 150:-/dag, 100:-/dag för boende på campingen.

Hundäventyr i Aspliden

I Aspliden utanför Stavaträsk ca 2 mil från Fällfors finns hundföretaget Arctic Melody. Hos de kan du både träffa Siberian Huskys  och uppleva vår norrländska natur såväl sommar som vinter. Läs mer på deras hemsida.

På hästryggen i Söderbodan

I Söderbodan utanför Ostvik, ca 48 km från Fällfors, finns företaget Hörnqvists Häst, där kan rida eller köra häst, oavsett ålder och förkunskaper.  Läs mer på deras hemsida.

Full gas på Drivecenter

På Drivecenter Arena bara 2 km från campingen arrangeras både stora och små motortävlingar under hela året, flera stora publikfester. Under sommaren arrangeras dessutom 2-3 trackdays där du är välkommen att köra på banan med din bil! Läs mer på deras hemsida.